Wie zijn wij

Dierenliefde… de rode draad in ons leven!

Mijn man en ik ontmoetten elkaar in de hondensport. Vrij snel breidde de verliefdheid zich uit tot huisje, tuintje, (plus)zoon, veel diertjes, kindje.

Het huishouden begon met 6 honden en een kat, maar daar bleef het niet bij. Het begin van een kleine neerhofboerderij werd al snel gemaakt: een kippetje, konijntje, parkietje in een mooie buitenren.

En toen kwam Cas…
Al met enkele maanden oud, liet onze baby merken hoe dol hij was op dieren. De kat stond met stip op nummer 1, tot de paashaas in 2014 twee zijdehoenders achterliet.
Cas liet ons niet meer naar de diertjes gaan zonder hem. En als niets hem nog kon troosten, konden zijn kippen dat wel. Al snel werd er een aangenaam zitplekje voor hem gemaakt, want lopen kon hij natuurlijk nog niet.

Vanaf dan ging het snel: er kwam een 2de, grotere buitenren. En ook de eerste cavia arriveerde. Cavia’s hadden al veel eerder mijn hart gestolen en eindelijk was het zover (natuurlijk omdat Cas dat allemaal zo leuk vond). Helaas was 1 van de konijnen niet te vinden voor een caviavriendje…
Zo kwam het dat Bobke naar de 2de ren moest verhuizen èn zo snel mogelijk een vriendje nodig had. En dat werd drachtige Grace van Sonja’s caviafarm. Ideaal, want de dracht gaf ons de tijd om jonge Bob te castreren. Wisten wij veel wat die 6 ukkies die later geboren zouden worden teweeg zouden brengen…

Grace, die trouwens exact even oud is als Cas, werd Annabel gedoopt en schonk op 20 juni het leven aan haar eerste nestje. Wat een wonderlijke ervaring!

Cas is inmiddels een ondernemende peuter die nog steeds dol is op zijn eigen kleine kinderboerderij. De keuze om onze kleine, bescheiden hobbykwekerij Cas & Co te noemen was dan ook voor de hand liggend!

Share